Organisatie opstelling
Organisatie opstelling
- Tijdsduur: 4 uur
- Kosten: € 595,00
- Locatie € 125,00
- Exclusief eten en drinken
Anders kijken naar organisaties met de bril van systemisch werk
Zijn jullie als bedrijf/organisatie/team veel bezig met terugkomende vraagstukken op hetzelfde thema dan zou je deze vragen kunnen onderzoeken vanuit het systemisch kijken. Dit kunnen we doen door middel van gesprek, uitzetten van tijdlijnen en ook organisatie opstellingen. Waar stroomt het en waar zitten blokkades. Met deze manier van kijken komen jullie tot inzichten waarbij je op een dieper niveau interventies kunt plegen om het geheel weer te laten stromen.
Inloop met koffie/thee en iets lekkers
Inchecken
Wat is systemisch werk
Vooronderstellingen van het gedachtegoed
- Leidende principes
- Ordening
- Balans geven en nemen
- Plek innemen
Onderzoeken van de vraag
Afhankelijk van wat nodig is wordt het vraagstuk verder uitgediept met;
- een opstelling met representanten
- een opstelling met poppetjes of vloerankers
- diverse werkvormen/opdrachten
Wat heeft de dag voor inzichten gebracht? Vertalen naar afspraken voor opvolging.
Einde programma
Groepssessie systemisch werk
€ 595,00
Locatie Het Drents kwartiertje
Vergaderruimte per dagdeel
€ 125,00
Vergaderarrangement per dagdeel;
koffie/thee, water, sinaasappelsap, koekjes en candybars
€ 7,50 p.p.
Lunchbuffet;
soep, diverse broodjes, beleg vis-vlees-zoet, salades, melk en karnemelk
€ 18,50 p.p.
Systemisch werk inzetten voor organisatie vraagstukken
Wij worden grootgebracht in systemen en krijgen daarin een plek toegewezen of nemen die in. De dynamiek maakt het mogelijk op een diep en onbewust niveau te werken en liefdevol en met respect om te gaan met alle leden in het systeem. Een verstrikking is een verwikkeling in een systeem die belemmerend werkt. Het zichtbaar maken van een verstrikking geeft de mogelijkheid hierin verandering te brengen. De plek in het systeem is essentieel. Leden van een systeem hebben een plek, deze plek is niet altijd de juiste. Het vinden en innemen van de eigen juiste plek wijzigt oude remmende patronen, maakt het mogelijk verstrikkingen op te heffen en stelt je instaat jouw plek in het leven te nemen.
- Binding. Iedereen heeft recht op een plek in het systeem.
- Volgorde. Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar.
- Geven en nemen. Geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn.
Als door welke omstandigheden dan ook één van de basisprincipes binnen het systeem of in de context van werk verstoord raakt, ontstaan er dynamieken. Vanuit deze dynamieken wordt een nieuw evenwicht binnen het systeem nagestreefd waardoor de huidige situatie blijft bestaan.
Vanuit deze dynamieken ontstaan symptomen waarmee we in het dagelijkse leven worden geconfronteerd.
- angstig zijn;
- gebrek aan ondernemerschap;
- doelen niet halen;
- niet weten wat je wilt;
- onzekerheid;
- niet productief zijn;
- onduidelijke lichamelijke klachten;
- onrust;
- extreem verantwoordelijkheidsgevoel.
Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als relatie, sport, werk, vrienden, gezin, etc. Vanuit de symptomen komen met behulp van een opstelling de onderliggende dynamieken aan het licht. Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat veld kan het systeem ontspannen.
Komt het systeem weer in overeenstemming met de basisprincipes (wetten) dan gaat de energie weer stromen en kan men de gewenste verandering doorvoeren.
Systemisch werk en organisaties
Hoe neem ik mezelf mee naar mijn werk? Welke systemische krachten spelen binnen de organisatie? Dat zijn vragen die centraal staat in de teamsessie Systemisch Werken in organisaties. Over plek, ordening, geven en nemen. Over voorkant en achterkant, over leiden en volgen, over winst en verlies.
Net als familiesystemen kennen organisaties systemische wetmatigheden die soms onbewust overtreden worden. Hierdoor kunnen ‘verstrikkingen’ ontstaan. Als de balans in het systeem verstoord is kan dit leiden tot demotivatie, gebrek aan verbondenheid of betrokkenheid, besluiteloosheid, ziekteverzuim, etc. Een opstelling maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in waar het eigenlijk over gaat, om nieuwe oplossingen te ontdekken en om te ervaren waar leiderschap nodig is/geroepen wordt.
Wij verzorgen diverse trainingen en teambuildingen waarbij gewerkt kan worden aan de onderlinge samenwerking, communicatie en besluitvorming. Margriet Slotman is teamcoach/trainer en begeleidt jullie tijdens de teambuilding. Er wordt gebruik gemaakt van de onderstaande methodes:
- Inzicht in communicatie en samenwerkingsstijlen met behulp van de DISC methode
- Inclusieve besluitvorming met behulp van Deep Democracy
- Gedoe binnen de organisatie/het team onderzoeken met behulp van organisatie opstellingen
- Doelgericht en zelf organiserend werken met behulp van NLP
- Diverse teambuilding activiteiten van actief, creatief tot culinair
Onze teambuildingen en trainingen zijn leerzaam én leuk.
Wij combineren theoretische kennis, reflectie en activiteiten. We werken ervaringsgericht. We maken altijd een programma op maat. Waar willen jullie als team aan werken tijdens de teambuilding?
De missie van Margriet;
Werken vanuit de bedoeling van het taaksysteem. Ontwikkelen van effectieve leiders en teams, verhogen van persoonlijke effectiviteit, verbeteren van communicatie en versterken van relaties en samenwerking.
Als teamcoach is zij aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches. Wij hanteren de Internationale Ethische Code voor coaches en mentoren.
- Organiseren van ontmoetingen
- Gekke activiteiten bedenken
- Iets samen doen
- Kokkerellen
- Puur eten en drinken
- Teambuilding
- Een goed gesprek
- Samenwerken
- Een gezellige ‘huiskamer’ sfeer
- Gemoedelijke gastvrijheid
- Plezier
- Het Drentse platteland
- En ja, samen ‘klussen’. Flexibel zijn en blijven doen waar we voor staan! Omdat we daar blij van worden. Elke keer weer!
Je kunt bij ons komen kokkerellen in de kookstudio.
Maar natuurlijk is het ook mogelijk dat wij voor jullie koken.
Je kunt gebruik maken van een lunch, barbecue of buffet.
We werken met verse producten en kopen ze zoveel mogelijk bij lokale ondernemers. Zo maken we (h)eerlijke gerechten. Heb je (di)eetwensen? Laat het ons weten dan houden wij er rekening mee.